Pályázat

A kutya hamvasztást megelőzi a halál és az elmúlás jelei

Hívjon!Ajánlatkérés
A kutya hamvasztásnak nem kell egy rideg procedúrának lennie. A megfelelő csapat elvégzi a szolgáltatást, de nem okoz a gazdinak lelki károkat.

A búcsú egy állattól gyakran legalább olyan fájdalmas, mint amikor egy családtagot veszít el valaki. Nem lehet rá teljesen felkészülni, de ha váratlanul ragadja el a halál a kutyust, még borzasztóbb az élmény. A természetes halállal távozott ebeken azonban kiütköznek az elmúlás jelei.

Az elmúlás jeleit fel lehet ismerni

A nagy testű kutyák halnak legkorábban, gyakran a 8 évet sem érik meg, a legkisebbek viszont 16 évig elélhetnek. A természetes haldoklás hetekig is elhúzódhat.

Érdekesség, hogy a kutyák maguk is érzékelik a halált, más állatokról, emberekről is felismerik az elmúlást, szag alapján. A gyász sem idegen tőlük, a gazdi elvesztését sok eb depressziós állapottal válaszolja meg.

A haldokló kutya étvágytalan, bágyadt lesz, behúzódik egy olyan helyre, ahol el tud tűnni a kíváncsi szemek elől. Az öreg kutyákra inkább jellemző az elbujdosás, egyesek szerint azért teszik ezt, hogy a gazdájukat megkíméljék a fájdalomtól. Valószínűbb, hogy védett helyet keresnek maguknak, hiszen legyengülve kiszolgáltatottak a külvilágnak.

A kutyus fáradtabb lesz, lelassul a mozgása, gyakori és jellegzetes tünet, ha sokat alszik, nem mozdul el fekvő helyzetéből. A kutyus légzése is árulkodó lehet, nehezebben veszi a levegőt.

A kutyáknak, ha vannak is fájdalmaik, nem fedik fel azokat, tehát a nyüszítés, ugatás nem jellemző, ám előfordulhat, hogy a testük remeg. Csendben távoznak, hősiesen, szenvedés nélkül, gazdijuk utolsó, búcsúzó tekintetétől kísérve.

Az állat ösztönösen takargatja a haldoklása jeleit, ezért nem biztos, hogy könnyű felismerni azokat.

A kutya hamvasztás árát egyszer kell csak kifizetnie, ezután a saját belátása szerint azt teheti a hamvakkal, amit szeretne, Őrizze meg a szeretett négylábú kedvence emlékét egy szép búcsúztatással! Ha úgy gondolja, hogy tudunk ebben segíteni, csak lépjen kapcsolatba velünk az elérhetőségeink bármelyikén!