Pályázat

Hogyan lehet felkészülni kedvencünk halálára és az állathamvasztásra?

Hívjon!Ajánlatkérés

Az állathamvasztás ma már az egyik legnépszerűbb módja a humánus búcsúnak a hűséges kedvenctől. De erre hogyan lehet, ha egyáltalán lehetséges, felkészülni?

Minden gazdi tudja, hogy egy napon eljön az idő, amikor végső búcsút kell vennie kedvencétől. Ez sajnos sosem könnyű, de amennyire csak lehet, érdemes rá felkészülni, nem csak lelkileg, hanem azzal kapcsolatban is, hogy ha eljön az idő, akkor temetés vagy állathamvasztás keretein belül szeretne búcsúzni.

Ha az állat halála váratlanul éri az embert, például egy gyors lefolyású betegség vagy egy baleset miatt, arra nyilvánvalóan még a legkisebb mértékben sem lehet felkészülni. Amikor viszont kedvencünk egyre idősebb, és ennek már látható jelei is vannak, akkor valahol legbelül minden gazdi érzi, hogy már nem lesznek hosszú ideig együtt.

Ilyenkor fontos, hogy a lehető legtöbb időt az állattal töltse, hiszen a hűséges kedvencnek is rengeteget számít, ha tudja, érzi, hogy a gazdája vele van, biztonságban van. Igyekezzen a szép dolgokra, az együtt töltött boldog időkre emlékezni, és a nehézségek ellenére az utolsó időkben egy kicsit nagyobb türelemmel lenni az állathoz.

Amikor pedig az eljön az idő és az állat örökre lehunyja szemeit, hagyjon magának kellő időt, hogy elbúcsúzhasson tőle, illetve adja meg a lehetőséget minden családtag számára is, akik számára szintén fontos volt. Ha a kisállat hamvasztás mellett dönt, akkor érdemes felvennie a kapcsolatot cégünkkel, melyet követően csapatunk néhány órán belül a helyszínre megy és elszállítja az állat testét.

Ha igényli, cégünk lehetőséget biztosít rá, hogy szeretett kedvencét elkísérje az utolsó útjára és akár a teljes folyamatot meg is várhatja. A hamvasztás után egy kis urnába helyezzük a hamvakat és igény szerint Önnel együtt hazaszállítjuk.

Van, akinek vigasztalást tud adni egy új állat, de ezt nem szabad erőltetni, amíg nem vágyik igazán egy új társra.

Amennyiben közeleg az idő és az állathamvasztást fontolgatja, forduljon hozzánk bizalommal! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére és válaszolnak minden felmerülő kérdésére.