Pályázat

Milyen költségekkel számoljon a kisállat hamvasztáshoz?

Hívjon!Ajánlatkérés
A kisállat hamvasztás megrendelésével egyszerre tud gondoskodni a tetemről és a kedvence búcsúztatásáról is.

A házi kedvencek, négylábú barátok nemcsak derűt és feltétel nélküli szeretet visznek a gazdik életébe, de felelősséggel is járnak. A cicák, kutyák, hörcsögök, papagájok, de a halak is állandó gondoskodást, figyelmet igényelnek. Ezek a kis élőlények a gazdikra vannak utalva, mert a menedéket, élelmet, biztonságot és szeretetet is tőlük kapják. Kisállatot tartani az állat egész életére szóló elköteleződés, aminek anyagi vonzatai is vannak.

Az állatnak vásárolni kell tápot, játékokat, eszközöket és esetenként gyógyszereket, fizetni az orvosi ellátását, utazását stb. Az állat életében és halálában is költségek terhelik a tulajdonost. Mivel jár elbúcsúztatni egy házi cicát vagy család kedvence kutyust? A modern és  a hagyományos búcsúztatásnak is megvannak a követői. A temetés és a hamvasztás is más procedúrát, eltérő költségeket jelent.

A búcsú költségei

A temetés lehet egyszerű, a családi ház kertjébe szervezett esemény vagy hivatalos kisállat temetőben bonyolított búcsúztató. A kisállat hamvasztás kötetlenebb és több lehetőséget tud nyújtani a gazdiknak. Mi a helyzet az árakkal?

A kisállat hamvasztás árakban nincsen egységes díjazás, mert a megrendelő elképzelései és az állat jellemzői is alakítják azokat. Mit jelent ez? Minden hamvasztásnak vannak állandó költségei, amikhez fix árat lehet rendelni. Ezen kívül vannak változó áron megrendelhető szolgáltatások is.

A fix költségek listájára tartozik  a kiszállási díj, ami hétvégére és ünnepnapokra vonatkozik. Ez nálunk öt ezer forintnak felel meg, egyébként pedig nem számolunk fel érte külön díjat. A cégünk Pécs városában működik, innen vidékre történő kiszállásért kilométer díjat kérünk, minden megtett kilométer után száz forintot.

A nem fix díj a hamvasztási díjnak, illetve az állat súlyának függvényében alakul. Egy átlagos házi macska súlya öt kilogramm alatti, ami harmincöt ezer forint hamvasztási költség. Innentől felfelé nő az ár, az állat súlyától függően. Minden hamvasztáshoz urnát adunk, aminek árát már tartalmazza a végső költség.